Interaktīvie displeji skolām

Parasti, pedagogi novērtē iespēju skaidri un saprotami uzrunāt skolēnus, parādīt saistoši mācību materiālus, kā arī saņemt no viņiem atgriezenisko saiti. Tieši šadu iespēju nodrošina interaktīvo displeju izmantošana, kas paplašina sadarbības iespējas starp skolēnu un pedagogu.

Displeji kļūst spilgtāki, jaudīgāki un ar plašākām pieslēgšanās iespējām, bet svarīgāk par tehniskajiem parametriem ir iekārtu jēgpilna izmantošana. Mācību procesā tiek izmantotas dažādas iekārtas – portatīvie datori, valsts piešķirtie Chromebook datori, planšetes. Svarīgi, lai tās spētu savstarpēji mijiedarboties.

SensusLab piedāvātie risinājumi nodrošina informācijas apmaiņu mācību klasē starp pedagogu un skolēniem neatkarīgi no izmantotajām iekārtām ērti un bezvadu režīmā.

Risinājumi ir dažādi:
– mācību telpā uzstādīts centrālais interaktīvais displejs pedagoga saturam, kas ļauj tam veikt piezīmes uz attēlojamā satura vai baltās tāfeles režīmā. Mācību materiālu iespējams demonstrēt gan no pedagoga datora, gan izmantojot paša displeja iebūvēto funkcionalitāti;
– skolēns ar savu portatīvo iekārtu pieslēdzas centrālajam displejam, un dublē saturu savā iekārtā veicot piezīmes uz satura ar iespēju parādīt tās visai auditorijai vai saglabāt personiskai lietošanai;
– skolēna portatīvās iekārtas satura atspoguļošana uz centrālā displeja, parādot to visai auditorijai, tai skaitā veicot piezīmes uz satura;
– vairāku lietotāju vienlaicīga satura attēlošana, tiem pieslēdzoties pie centrālā displeja (līdz 9).

Šis risinājums strādā visās galvenajās operētājsistēmās Android, Chrome, iOS, macOS un Windows. Aprakstītie mijiedarbības procesi ir realizējami gan uz jaunām, gan esošām iekārtām. Nepieciešama tikai attiecīgā programma, un ērtākai rakstīšanai/anotēšanai skolēna portatīvajā iekārtā ieteicams izmantot grafisko planšeti.

Kāpēc viedo interaktīvo tehnoloģiju risinājumus izvēlēties tieši SensusLab? Pieredzes un zināšanu dēļ. Mēs esam viens no pirmajiem uzņēmumiem Latvijā, kas jau 2010.gadā sāka piedāvāt interaktīvos displejus, 2019. gadā sākām uzstādīt stikla tāfeles ar iebūvētu interaktīvo displeju, kas ir ļoti novērtētas un guvušas plašu pielietojumu izglītības iestādēs, jo vienā risinājumā apvieno gan tradicionālo pierakstu tāfeli, gan modernu interaktīvo displeju. 2020.gadā uzsākām interaktīvo displeju pasūtīšanu no ražotājiem ar saviem tehniskajiem parametriem, piemēram, Zero gap (bez gaisa atstarpes starp paneli un stiklu, kas uzlabo kontrastu, skata leņķi un pieskāriena precizitāti), jaunākās Android plates un operētājsistēmas versijas, palielinātu atmiņu, USB Type-C pieslēgumu ar jaudīgu uzlādes iespēju, tādā veidā piedāvājot jaunākās tehnoloģijas saviem klientiem maksimāli ātri pēc to parādīšanās tirgū.

Ja mācību procesa efektivitātes celšana, interaktīvi mijiedarbojoties ar skolēniem, jums šķiet interesējoša tēma, lūdzu, sazinieties ar mums. Īsā, bet lietišķi noderīgā sarunā mēs jums pastāstīsim vairāk par tehnoloģiju iespējām, kā arī piedāvāsim noorganizēt praktisku pedagoga-skolēna sadarbības risinājuma demonstrāciju.

Dalīties ar šo rakstu:

Citi jaunumi